Hoe ziet een kennismakingsgesprek met een financieel adviseur eruit?

Een belangrijke stap richting het realiseren van je droomwoning is het eerste kennismakingsgesprek met een financieel adviseur. Hoe zo’n kennismaking bij Vaes Finance eruitziet, vertellen we je graag in deze blog! 

De nieuwbouwwoning van je dromen financieren? Zo helpt Vaes Finance je op weg.

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning komen vaak nét even andere zaken kijken dan wanneer je een bestaande woning koopt. Hoe navigeer je door zo’n proces, en hoe ga je om met financiële uitdagingen?

Extra financiering dankzij gunstig energielabel

De opmars van een duurzame woningmarkt

In 2024 staat er een revolutie te wachten voor toekomstige huizenkopers, en in het bijzonder voor degenen met oog voor duurzaamheid. De maximale hypotheek wordt namelijk aanzienlijk verruimd op basis van het energielabel. Kopers van een woning met een gunstig energielabel worden beloond; kopers van huizen met een minder gunstig energielabel worden op hun beurt gestimuleerd om te verduurzamen. In deze blog lichten we de nieuwe leennormen toe.

De ‘groene hypotheek’: slim investeren in je toekomst

Dat je met een duurzame woning bijdraagt aan het milieu en geld bespaart op energiekosten is geen geheim, maar wist je ook dat het verduurzamen van je huis invloed kan hebben op je hypotheek? En dat je misschien zelfs in aanmerking komt voor een ‘groene hypotheek’? In deze blog vertellen we jou waarom verduurzaming een slimme investering in je toekomst is. 

Het belang van verzekeren: financiële zekerheid voor iedere levensfase

Of je nu een jonge professional bent, een groeiend gezin hebt of je voorbereidt op je pensioen: het kiezen van de juiste verzekeringen is van essentieel belang. In onze nieuwste blog lichten we een aantal veelvoorkomende verzekeringen uit waar je in verschillende levensfases mee te maken krijgt. 

De slimme belegger: 5 eigenschappen voor succes op de financiële markt

In de complexe wereld van beleggen vragen we onszelf vaak af: “wat onderscheidt een slimme belegger van de rest?” De praktijk leert ons dat succesvol beleggen niet alleen draait om het begrijpen van markttrends en cijfers, maar ook om het omarmen van een aantal kwaliteiten die de basis vormen voor een duurzaam financieel succes. 

De voordelen van een samenwerking tussen makelaar en financieel adviseur

Het kopen of verkopen van een woning is een belangrijke stap in je leven. Of je nu als doorstromer op zoek bent naar een nieuw huis of als starter voor het eerst de vastgoedmarkt betreedt: het proces kan overweldigend zijn. Des te fijner dat je terug kunt vallen op je makelaar en een financieel adviseur. 

Hypotheek meeverhuizen naar een nieuwe woning

Verhuisplannen?! Wist je dat de mogelijkheid bestaat dat je jouw huidige lage rente misschien wel behoudt? Wanneer je als doorstromer gaat verhuizen, kan de verhuisregeling een belangrijke rol spelen bij het regelen van je financiering. In deze blog gaan we dieper in op hoe de verhuisregeling werkt, wanneer je hiervoor in aanmerking komt en welk voordeel het biedt.

Blog

Maandelijks schrijven wij voor een blogartikel met handige tips of actualiteiten.