Wat is slimmer

Wat is slimmer: sparen of een vermogen opbouwen?

Financiële zekerheid is voor sommigen een belangrijk doel in het leven. Hoe fijn is het als je "ook op je oude dag" het leven kunt leven zoals je dat altijd hebt voorgesteld. Want hoewel sparen op korte termijn bijdraagt aan een gevoel van zekerheid, bijvoorbeeld om onvoorziene kosten te dekken, is het op lange termijn minder rendabel. Wil jij weten waarom vermogensopbouw een slimmere zet is? Vaes Finance informeert je graag!

De 5 voordelen van vermogensopbouw ten opzichte van sparen

Je kunt je geld op veel verschillende manieren investeren of beleggen. Vaes Finance helpt je inzichtelijk te maken welke vorm van vermogensopbouw bij jou en jouw situatie past. Maar een ding is zeker: van de volgende 5 voordelen pluk jij op lange termijn gegarandeerd de vruchten. 

1. Hoger rendement

Het rendement dat je kunt behalen met vermogensbeheer is over het algemeen hoger dan de rente die je over je spaargeld ontvangt. De oorzaak hiervan is dat de economie op lange termijn groeit, waardoor bedrijven meer winst kunnen maken. Als gevolg stijgen de waarde van je beleggingen. 

2. Bescherming tegen inflatie

Bij een hoge inflatie, daalt de waarde van geld na verloop van tijd. Met vermogensbeheer weer je inflatie mogelijk beter af dan met spaargeld. Dat komt doordat je op lange termijn een hoger rendement behaalt, zoals uitgelegd bij voordeel 1. 

3. Risicospreiding

Vermogensbeheer gaat gepaard met een door jouw acceptabel risico. Wil je de risico's en de kans op verlies beperken? Dan is het zaak dat je jouw vermogen verspreidt over verschillende (internationale) beleggingscategorieën. Een goed gespreide vermogens-portefeuille spreidt de risico's, zonder dat deze op lange termijn je rendement beïnvloedt.

4. Potentieel extra inkomen

Afhankelijk van het soort beleggingen dat je kiest, kun je dividend ontvangen. Deze extra bron van inkomsten komt bovenop de waardestijging van je beleggingen. Het is onmogelijk om extra inkomen op spaargeld te ontvangen, buitenom het rentepercentage. 

5. Extra pensioenopbouw

Vermogensopbouw op lange termijn kan tot slot bijdragen aan je pensioenopbouw. Het hogere rendement dat je behaalt met vermogensbeheer, kun je opzijzetten voor je pensioen. Zo ben je verzekerd van financiële rust. 

Sfeer

Reviews

Vermogen opbouwen begint met goed advies

Vermogen opbouwen begint met goed advies

Natuurlijk zijn er altijd risico's verbonden aan vermogensbeheer. Investeer daarom uitsluitend met geld dat je voor een langere periode kunt missen. Bovendien is het belangrijk om voldoende informatie in te winnen, bijvoorbeeld bij een financieel adviseur. Zij begeleiden je bij het maken van de juiste keuzes en helpen je verantwoord en veilig te beleggen. Daarbij kijkt een financieel adviseur altijd objectief naar jouw situatie en houdt hij zich te allen tijde aan de vooraf ingenomen strategie. Meer weten? Plan een afspraak!

Stuur ons een berichtje

Benieuwd hoe jij je vermogen op kan bouwen?

Wij denken graag met je mee.
De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend.

Contact us