Verduurzamen: hoe betaal je dat

Verduurzamen: hoe betaal je dat?

Wil je je woning duurzamer maken? Slim! Maar hoe betaal je dat? Het kan vanuit je hypotheek. Lees meer over het verduurzamen van je woning en hoe je jouw investeringen financiert.

Wat kan je doen met je overwaarde?

Je hebt een overwaarde als er een gat ontstaat tussen de mogelijke verkoopwaarde en je hypotheek. Je kunt hier niet enkel van profiteren wanneer je gaat verhuizen, maar er zijn meer opties. Hoe profiteer je van je overwaarde?

Waarom je nu goed doet aan verduurzamen

Verduurzamen heeft veel voordelen. Hoe eerder je ermee begint, hoe meer profijt je ervan hebt. Vooral als je een eengezinswoning van vóór 2005 hebt. Wil je er geen eigen spaargeld in steken? Dan mag je er ook voor lenen. Je hypotheeklasten worden iets hoger, maar je energierekening lager. Bovendien stijgt de waarde van je woning én draag je bij aan een beter klimaat. Vaes Finance kan een rapport op laten maken welke verduurzamingen mogelijk zijn, wat de kosten hiervan zijn en wat de maandelijkse besparingen zijn. Er wordt met vaste bedrijven gewerkt die dit kunnen plaatsen, zodat je dit zelf niet hoeft te regelen. Ga je minder betalen, dan is het interessant om dit te doen. Vaes Finance helpt je hiermee van A tot Z.

Verduurzamen vanuit je hypotheek

Veel woningen zijn in waarde gestegen. Die van jou ook? Dan kun je de overwaarde benutten om je huis te verduurzamen. Is er te weinig overwaarde, dan kun je extra lenen. Daar mag je bijvoorbeeld de volgende investeringen mee doen:

  • Zonnepanelen
  • (Hybride) warmtepomp
  • HR++ en triple glas
  • Isolatie (spouwmuur, vloer, dak)
  • Isolerende kozijnen en deuren
  • Energiezuinige ventilatie
  • Douche met warmteterugwinning

Deze regeling heet 'extra hypotheek voor energiebesparende voorzieningen'. Wil je er meer over weten? Vraag het Vaes Finance!

Wat betekent dat voor jouw hypotheek?

Je hypotheeklasten gaan omhoog, maar je bespaart ook meteen op energie. Bovendien kan je woning meer waard worden, omdat de vraag naar duurzamere) woningen toeneemt en het aanbod ervan beperkt is. Sterker nog: als je niet verduurzaamt, zou dat wel eens voor een waardedaling kunnen zorgen. Streven naar energielabel A dus. Sommige geldverstrekkers geven je dan zelfs een rentekorting van 0,1% of 0,2%. Je nieuwe maandlasten? Die zijn afhankelijk van de rente die op dat moment geldt. Wij berekenen graag je nieuwe indicatie.

Reviews

Gekozen

Gekozen. En dan?

Zo. Je hebt de energiebesparende maatregelen gekozen voor jouw woning. Heb je ook al definitieve offertes? Dan kun je het geld meteen krijgen. Weet je nog niet welke maatregelen je wilt nemen, of heb je nog geen offertes van de bedrijven die het voor je gaan doen? Geen probleem. Vaak is het voldoende als je een plan kunt laten zien met een inschatting van de kosten. Het geld komt dan in een bouwdepot. Bewaar de facturen van de energiemaatregelen die je hebt laten uitvoeren, want die worden dan uit dat budget betaald. Meer weten? Plan een afspraak!

Vraag het Vaes Finance.

Wil je meer weten over het verduurzamen van je woning met hypotheek?
Bel met 0181 -745 030 of mail naar info@vaesfinance.nl. We helpen je graag!

Stuur ons een berichtje.

Benieuwd hoe jij je verduurzaming het best kunt bekostigen?

Wij denken graag met je mee. De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend.

Contact us

Reviews