Een verbouwing financieren

Verbouwen: hoe betaal je dat?

Heb je verbouwplannen? Goed plan! Van aanbouw tot zonnepanelen, na een verbouwing geniet je nog meer van je woning en maak je ‘m vaak ook nog meer waard. Maar hoe betaal je zo’n verbouwing? Ontdek 3 manieren om je verbouwing te financieren. 

Wat voor effect heeft verduurzaming op je hypotheek?

Klopt het dat je een lagere hypotheekrente krijgt als je een duurzaam huis koopt? Wendy legt je uit waar je allemaal aan kunt denken bij het verduurzamen van je huis.

3 manieren om je verbouwing te financieren

Welke opties heb je om je verbouwing te betalen? Je kunt je hypotheek verhogen, geld vrijmaken bij verhuizing of een persoonlijke lening afsluiten.

1. Extra hypotheek

Je kunt een verbouwing bekostigen door een tweede hypotheek af te sluiten, naast je huidige hypotheek. Met dat geld kun je nu je verbouwing betalen. Wat betekent dat voor jou en wat ga je maandelijks meer aan hypotheek betalen? Dat berekenen we graag voor je.

2. Financiering bij verhuizing

Ga je verhuizen en wil je meteen verbouwen? Neem dit dan vooraf al mee bij de aanvraag van je financiering. Laat je een taxatie doen, geef dan je plannen voor verbouwing door. Dan kan de taxateur de meerwaarde van je verbouwing meteen meeberekenen en zo kan er meer geld vrijkomen voor je verbouwing.

3. Doorlopend krediet

Heb je niet meteen ál het extra geld nodig? Omdat je bijvoorbeeld nog niet precies weet hoeveel het gaat kosten, of omdat het een kleine verbouwing is? Dan kan een doorlopend krediet handig zijn. Dan betaal je alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Aan de andere kant is de looptijd korter dan bij een hypotheek en moet je vaak ook aflossen. Handig voor jou? We adviseren je graag.


Reviews

Heb je overwaarde?

Heb je overwaarde?

Als de waarde van je woning hoger is dan je hypotheek, heb je overwaarde. Die kun je ook gebruiken voor het betalen van je verbouwing. Hoe doe je dat? Je maakt je overwaarde vrij door je hypotheek te verhogen of een extra hypotheek af te sluiten. Weten hoe het in jouw situatie werkt? Vraag het ons.

geregeld

Geregeld. En dan?

Zo. Je hebt een oplossing gekozen om jouw verbouwing te financieren. Aan de slag! Hoe krijg je jouw geld? Vaak krijg je dat in een bouwdepot, maar soms krijg je het ook uitgekeerd. Dat bepaalt je geldverstrekker. Zit het in een bouwdepot? Dan mag je het geld alleen aan de verbouwing besteden en moet je dus je bonnetjes goed bewaren. Krijg je het uitgekeerd? Dan kun je het vrij besteden. Bijvoorbeeld aan de inrichting van je woning! Wat heeft jouw voorkeur? Wij helpen je graag kiezen.

Vraag het Vaes.

Wil je meer weten over het verzilveren van je overwaarde?
Bel met 0181 -745 030 of mail naar info@vaesfinance.nl. We helpen je graag!

Neem contact op voor meer informatie

Benieuwd hoe jij je verbouwing het beste kunt financieren?

Wij kijken graag met je mee. De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend.

Contact us

Reviews