Hoe benut ik de overwaarde van mijn woning

Overwaarde: wat zijn je opties?

Als de waarde van je woning hoger is dan je hypotheek, heb je overwaarde.

Wat kun je allemaal doen met dat geld? Van alles! Van verbouwen tot verhuizen en van schenken aan je kinderen tot eerder stoppen met werken. Ontdek je mogelijkheden met overwaarde.

Reviews

6 opties om je overwaarde te verzilveren

Welke opties heb je om je overwaarde te benutten? Van lagere maandlasten tot een hoger pensioen. Ontdek 6 manieren om je overwaarde goed te besteden.

1. Besparen op je maandlasten

Is jouw woning meer waard geworden? Dan kun je misschien wel een rentekorting krijgen en gaan je maandelijkse kosten omlaag. Ontdek of jij in aanmerking komt voor een lagere rente. Wij kijken graag samen met jou waar jij kunt besparen.

2. Verduurzamen of verbouwen

Wil jij ook je huis verduurzamen of heb je een verbouwing in petto, maar wil je daar niet je eigen spaargeld voor gebruiken? Benut dan je overwaarde in een extra hypotheek. Zo kun je toch nu al gaan profiteren van de slimme investeringen in je woning. Wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.

3. Een nieuwe woning kopen

Wat wordt het: nog verbouwen of toch verhuizen? Ben je van plan om te verhuizen, dan is het fijn dat je een overwaarde hebt. Die overwaarde kun je namelijk gebruiken om je nieuwe woning aan te kopen. Je krijgt dan een lagere hypotheek en dus ook lagere maandelijkse kosten. Maar wat zijn de regels met de hypotheekrenteaftrek en eigenwoningreserve? Wanneer moet je extra belasting betalen en wanneer niet? Wij helpen je graag, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

4. Je pensioen aanvullen

Ga je binnenkort genieten van je pensioen? En kun je dan wel extra geld gebruiken voor je nieuwe vrije tijd? Met de overwaarde van je woning kun je een extra hypotheek afsluiten en dat geld gebruiken om bijvoorbeeld eerder te stoppen met werken of om er je inkomen mee aan te vullen. Of juist om openstaande schulden af te lossen. Meer weten? Vraag het ons gerust.

5. Schenken aan je kind(eren)

Wist je dat je jouw overwaarde ook kunt opnemen en belastingvrij kunt schenken aan je kind(eren)? In 2022 mag je nog eenmalig ruim een ton euro belastingvrij schenken voor het aankopen van een woning of het aflossen van een hypotheek. Een andere optie: leen met je overwaarde zelf een extra bedrag en leen het door aan je kind via een familiehypotheek (ouder-kind-hypotheek). Benieuwd naar de fiscale voordelen? Vraag het ons, we leggen het graag uit.

6. Leuke dingen doen

Wil je niet verhuizen, verbouwen of schenken? Je kunt natuurlijk ook lekker gaan genieten van je overwaarde. Bijvoorbeeld door er een caravan of vakantiehuis van te kopen. Of gun jezelf bijvoorbeeld de komende 10 jaar elke maand 1.000 euro extra om leuke dingen te doen. Alles kan!

gekozen

Gekozen. En dan?

Zo. Je hebt een optie gekozen voor het verzilveren van je overwaarde. Wat kun je nu doen? Bepaal met een taxatie of je overwaarde hebt en hoeveel. Bespreek dan met je adviseur wat je mogelijkheden zijn en laat je adviseren over de beste keuze in jouw situatie. Kies samen de best passende manier om je overwaarde te verzilveren en maak er werk van. Dan kun jij binnenkort je overwaarde opnemen en je wensen laten uitkomen!

Vraag het Vaes Finance.

Wil je meer weten over het verzilveren van je overwaarde?
Bel met 0181 -745 030 of mail naar info@vaesfinance.nl. We helpen je graag!

Stuur ons een berichtje.

Benieuwd hoe jij je overwaarde het beste kunt benutten?

Wij denken graag met je mee.
De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend.

Contact us

Reviews