Hoe benut ik de overwaarde van mijn woning

Hoe benut ik de overwaarde van mijn woning?

Het is je vast wel bekend. De prijzen in de huizenmarkt stijgen en hierdoor hebben veel huizenbezitters een flinke overwaarde op hun woning. Tijd om te profiteren van de historisch lage rentes!

Wanneer heb je een overwaarde? Als er een gat ontstaat tussen de mogelijke verkoopwaarde en je hypotheek. Je kunt hier niet enkel van profiteren wanneer je gaat verhuizen, maar er zijn meer opties. Wij denken graag mee hoe je de overwaarde het beste kunt benutten.

Wat kan je doen met je overwaarde?

Je hebt een overwaarde als er een gat ontstaat tussen de mogelijke verkoopwaarde en je hypotheek. Je kunt hier niet enkel van profiteren wanneer je gaat verhuizen, maar er zijn meer opties. Hoe profiteer je van je overwaarde? 

Bespaar op je maandlasten

Je ziet het gat tussen je hypotheekschuld en de waarde van je woning in deze markt steeds groter worden. Wellicht kom je in aanmerking voor een rentekorting. Daarnaast kunnen gunstigere rentevoorwaarden ervoor zorgen voor een verlaging krijgt in je maandelijkse lasten. Waar wacht je nog op? Is het voor jou tijd om je hypotheek over te sluiten? Wij bekijken graag samen met jou de mogelijkheden om te besparen.

Verduurzaam of verbouw je woning!

Zit jij al een tijdje te overwegen om je huis te verduurzamen, maar wil je hier niet je eigen spaargeld voor gebruiken? Of wil je al heel lang die nieuwe keuken, maar komt het financieel niet uit? Je kunt je overwaarde ook hiervoor gebruiken door een extra lening af te sluiten. Kom jij hiervoor in aanmerking? Wij zoeken het graag uit.

Koop een nieuwe woning!

Verbouwen of verhuizen? Er zitten veel meer mensen in dit scenario dan je wellicht denkt. Als je plannen hebt om te gaan verhuizen, dan is het fijn dat je een overwaarde hebt. Deze overwaarde kun je namelijk gebruiken om je nieuwe woning aan te kopen. Hierdoor kun je een lagere hypotheek afsluiten bij je nieuwe woning, waardoor je maandelijkse kosten gunstiger uitvallen. Maar wat zijn de regels met de hypotheekrenteaftrek en eigenwoningreserve? Wanneer moet je extra belasting betalen en wanneer niet? Belangrijk om dit van tevoren goed in kaart te brengen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vul je pensioen aan!

Wil jij (binnenkort) gaan genieten van je pensioen? En kun je hier wel extra geld voor gebruiken? Je kunt een extra hypotheek afnemen op basis van de overwaarde van je woning. Het geld wat vrij komt kan je dan gebruiken om bijvoorbeeld eerder te stoppen met werken of als extra aanvulling op je inkomen.

Reviews

Direct contact

Heb je een vraag of wil je meer weten?
0181 -745 030

Reviews

Neem contact op voor meer informatie

Benieuwd hoe jij je overwaarde het best kunt benutten? Wij kijken graag met je mee.

De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend.

Contact us