Woningadvies én hypotheekadvies

Woningadvies én hypotheekadvies

Wat zijn jouw mogelijkheden? Het is belangrijk om jouw woningwensen te laten aansluiten bij je hypotheekmogelijkheden en andersom.

Woning- en hypotheekadvies in één

Twijfel je over een andere woning en wil jij je goed laten adviseren? Dan ben je bij Kompas en Vaes aan het juiste adres. Waar Vaes Finance je helpt met het financiële plaatje, kun je bij Kompas Makelaars terecht voor de verkoop, aankoop of taxatie van je woning.

Wanneer heb je ons nodig?

Er kan van alles op je pad komen waardoor je je breed wilt oriënteren op de woningmarkt. Misschien wil je de huidige woning verbouwen of verduurzamen? Dan kun je de hypotheek verhogen, al dan niet met je overwaarde. Of misschien wil je verhuizen en je huidige hypotheek meenemen? Wil je naar een nieuwbouwwoning? Ook dan verandert er veel. Lees onderstaande en kom erachter wanneer het verstandig is om zowel woningadvies als hypotheekadvies te krijgen.

Reviews

6 mogelijke situaties waarbij een makelaar en hypotheekadviseur goed van pas komen

Ben jij je aan het oriënteren? Kijk of het tijd is om een makelaar en hypotheekadviseur in te schakelen om met jou de opties te bespreken. Advies nodig? Vraag het Vaes Finance.

1. Je bent op zoek naar een eerste woning

De tijd van studeren is voorbij. Je wilt de woning van je ouders verlaten en op eigen benen staan. Belangrijk om eerst te weten wat je financiële mogelijkheden zijn, maar ook om je te oriënteren in de woningmarkt en de mogelijkheden te bekijken. Kom bij Vaes Finance langs voor een gratis orientatie gesprek en plaats een zoekopdracht bij Kompas Makelaars of schakel hen in als aankoopmakelaar.

2. Je twijfelt om te verhuizen of te blijven wonen

Is het verstandig om op dit moment je woning te verkopen? Kompas Makelaars informeert je vrijblijvend over de waarde van je woning. Afhankelijk van deze uitkomst kan Vaes Finance vertellen of het gunstig is om een stap te maken, of dat je beter kunt blijven wonen en wellicht de keuze maakt om te verbouwen. Als je gaat verhuizen, kun je je huidige hypotheek meenemen (als de rente lager is). Voor het bedrag dat je daarboven nog nodig hebt, kun je dan extra lenen bij dezelfde geldverstrekker tegen de rentevoorwaarden van het moment.

3. Je gaat scheiden

Verkopen jullie de woning of neemt één van jullie de hypotheek over? Bij verkoop moet je de winst c.q. verlies delen. Bij een ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid kan men veel meer lenen dan bij het kopen van een nieuwe woning. Een restschuld bij verkoop kan ook een reden zijn om niet te verkopen.

4. Je partner komt te overlijden

Als jij of je partner komt te overlijden, daalt het inkomen van de langstlevende. Dat financiële verlies kun je verzekeren met een overlijdensrisicoverzekering. Zo zorg je ervoor dat jij of je partner de hypotheeklasten kunnen blijven dragen en in de woning kunnen blijven wonen. Beslis je om toch opnieuw te starten en te verhuizen? Kompas kent de markt op zijn duimpje en wijst je graag de weg naar jouw nieuwe droomwoning. Ook kunnen zij helpen bij de verkoop van de bestaande woning.

5. Jullie verwachten een kindje en je wilt een volgende stap maken

Verwachten jullie een kindje? Dan wil je misschien wel uitbouwen of verbouwen. Bekijk of je dat uit je hypotheek kunt doen. Wanneer je je hypotheek gaat aanpassen heb je een taxatie nodig om aan de bank te overhandigen. Ook dit regelt Kompas.

6. Je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning

Vaak duurt het dan wel even voordat je de sleutel in ontvangst kan nemen. Welke stappen zijn handig om te nemen? Blijf je wonen in je huidige woning en wanneer moet je starten met de verkoop? Of is het verstandig om nu al te verkopen en tijdelijk te gaan huren. De makelaar kan je hierin adviseren en uiteraard adviseert Vaes Finance over de meest gunstige financiële stappen.

Duidelijk

Duidelijk. En nu?

Zo. Je weet nu dat het belangrijk is om je woonwensen te laten aansluite bij je financiële mogelijkheden. Daarom kun je bij het afsluiten van een hypotheek met de hypotheekadviseur de belangrijkste opties bespreken die erbij komen kijken wanneer je op zoek gaat naar een woning of wilt verhuizen. Daar maken we dan een financieel plan voor. Meer weten? Plan een afspraak!

Vraag het Vaes Finance & Kompas Makelaars.

Wil je meer weten over je woningmogelijkheden en je hypotheek?
Bel met 0181 -745 030 of mail naar info@vaesfinance.nl. We helpen je graag!

Stuur ons een berichtje.

Benieuwd hoe jij het best kunt omgaan met je financiën wanneer je iets wilt kopen of verhuizen. Wij denken graag met je mee. De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend. Doordat wij onder één dak werken met Kompas Makelaars is een combinatieafspraak mogelijk. Vaes Finance & Kompas Makelaars, samen sterk.

Contact us